25 - 05 - 2020

Flexibilització de les restriccions establertes per l’estat d’alarma en diferents àmbits

OBRES D’INTERVENCIÓ EN EDIFICIS EXISTENTS: REFORMES

S’aixeca la suspensió de les activitats relaciones amb obres d’intervenció en edificis existents. Es podran portar a terme obres de reforma sempre i quan es garanteixin les mesures adequades d’higiene i la distància mínima de seguretat entre persones de 2 metres.

SERVEIS D’HOSTALERIA CONSUM A L’INTERIOR DE L’ESTABLIMENT  I A LES TERRASSES

Les comunitats autònomes podran modificar els límits d’aforament permès en els establiments d’hostaleria, un cop la zona corresponent hagi entrat en la fase 2 del pla pel retorn a la normalitat, sempre que no sigui inferior al 30% ni superior al 50%.

De la mateixa manera succeirà pel què respecta al consum a les terrasses.

TURISME ACTIU I NATURA

Pels territoris que es trobin en la fase 2 del pla pel retorn a la normalitat, es podran portar a terme activitats de turisme actiu i natura per a grups fins a un màxim de 20 persones.

ALTRES ACTIVITATS EDUCATIVES I FORMACIÓ EN ACADÈMIES

Pels territoris que es trobin en la fase 2 del pla pel retorn a la normalitat, les acadèmies de formació podran reprendre l’activitat educativa presencial sempre que no superin un terç del seu aforament. Tot i això, han de prioritzar, en la mesura del possible, la formació a distància i on-line.

Caldrà que els alumnes mantinguin la distància de seguretat entre ells i amb el professor.

Caldrà que les acadèmies posin a disposició dels alumnes gels hidroalcohòlics o amb activitat virucida.

L’entrada en vigor de la mesura en relació a les obres de reforma és el dilluns 25 de maig de 2020. I en el cas de la resta de mesures que es requereix estar a la fase 2 del pla pel retorn a la normalitat, en el moment en el què el territori entri en aquesta fase.

ACTIVITATS D’HOSTALERIA EN MUNICIPIS AMB POBLACIÓ INFERIOR A 10.001 HABITANTS I DENSITAT DE POBLACIÓ INFERIOR A 100 HABITANTS PER KM2

Els establiments d’hostaleria situats en municipis amb població inferior a 10.001 habitants sempre que la seva densitat de població sigui inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat, encara que no estiguin en un territori situat a la fase 2 del pla pel retorn a la normalitat, podran oferir el servei a l’interior de l’establiment sempre i quan no es superi el 40% de l’aforament màxim del local i sempre que es compleixin les següents condicions:

 

– El consum s’ha de produir assegut a taula o en agrupacions de taula, preferentment mitjançant reserva prèvia.

– No es permet l’autoservei a barra.

– És possible realitzar en el propi establiment l’encàrrec de menjar per emportar.

– Es pot oferir servei de bufet lliure sempre que s’entregui amb pantalla de protecció, a través d’emplatats individuals i/o monodosis degudament preservades del contacte amb l’ambient.

– Cal que existeixi una distància mínima entre taules de 2 metres i que a les taules es respecti la distància entre persones.

 

Per a la comarca d’Osona aquestes mesures podran ser d’aplicació en els següents municipis: Alpens, El Brull, Espinelves, L’Esquirol, Gurb, Lluçà, Malla, Les Masies de Roda, Muntanyola, Olost, Oristà, Orís, Perafita, Rupit i Pruit, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d’Albars, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, Sobremunt, Sora, Tavertet, Tavèrnoles, Vidrà, Viladrau i Vilanova de Sau.

 

L’entrada en vigor d’aquesta mesura és el divendres 22 de maig de 2020.