2

02 - 10 - 2017

Denegades les primeres clàusules sòl a Barcelona

El Banc Sabadell haurà d’anul·lar la clàusula sòl a un client que va demandar a l’entitat bancària per condicions abusives de la seva hipoteca. Aquesta és la primera sentència dictada a Barcelona per un dels jutjats creats especialment per resoldre aquest tipus de litigis.

 

En la sentència, la titular del jutjat de primera instància número 50, especialitzat en clàusules sòl i altres productes similars, ha estimat la demanda que un client del Banc Sabadell va presentar contra l’entitat financera, per haver-li aplicat una clàusula sòl del 3% en les revisions dels tipus d’interès.

 

El jutjat condemna el banc a tornar al demandant les quantitats que li va cobrar indegudament per aplicació de la clàusula sòl, així com els interessos corresponents, i a tornar a calcular els quadres d’amortització del préstec hipotecari.

 

Es tracta d’una de les primeres clàusules sòl desestimades a la ciutat de Barcelona, a les que de ben segur en seguiran d’altres. Banc Sabadell, sense anar més lluny, ha afirmat que “només” 750 clients podran acollir-se a mesures similars.

 

El nostre departament d’Assessorament Jurídic Civil us pot ajudar a revisar les vostres clàusules sòl i a avaluar si inclouen condicions abusives.